Verzuimbeleid
Werknemer is al tientallen jaren magazijnmedewerker bij een veevoerbedrijf. Het is een klein bedrijf en de relatie met de chef is altijd goed. Hij werkt goed en met plezier. Bij verandering van de productieprocessen en reorganisatie is het logisch, dat hij meewerkend voorman wordt. Hij wil dat wel, maar verzet zich hevig tegen het gebruik van een computer. Het wordt hem duidelijk gemaakt, dat de computer er echt bij hoort en er wordt wederzijds flink geduwd. De man meldt zich ziek en alle artsen zijn er van overtuigd, dat hij echt flink psychisch overbelast is. Het is zeker geen aanstelleritis of ziekmelding als drukmiddel.

Aanpak mediator
In een mediation op voorstel van de bedrijfsarts komen ze er aanvankelijk ook niet uit. Als de mediator na een wandelpauze in het plaatselijk dialect zegt, dat hij zo niet verder kan en hen oproept te zeggen wat er nu echt aan de hand is, breekt de werknemer in tranen uit. Hij is analfabeet en heeft dat altijd voor iedereen verborgen weten te houden. Zijn baas schiet ook in de emotie.

Maar er wordt een andere invulling van de functie afgesproken. De werknemer blijft meewerkend voorman (handhaving status, maar ook benodigde vakkennis en ervaring op die werkplek) en de administratie wordt anders gevoerd. Hij overlegt mondeling en gebruikt zijn zeer goed ontwikkelde geheugen, zoals hij dat altijd heeft gedaan.